Förslitningsskada?! Trygghet?!

*Har problem med min högra axel, kan det vara en förslitningsskada kanske... jobbade juh häcken av mig under mina år inom barnomsorgen, lyfte å trodde att jag underlättade för mig. Trots att de äldra på stället varnade mig, åter igen... man måste själv lära sig av sina misstag, suck!
Det knakar å smäller i axeln och jag får ont i skuldran å nacken... herregud 30 år och förslitning... jaja, erkänn för fan att du är gammal ;)
*Idag sov jag länge och Mikal och Helena har härjat på ute.
*Anknytningsteori - Alla barn behöver en trygg bas... Där barnet bemöts av kärlek, trygghet och tillit. Det handlar inte om att bara för att jag låter mitt barn klättra och göra sina egna misstag så släpper jag inte på gränser och regler. Mitt barn vet precis vart hon ska vända sig vid otrygghet/ledsamhet... Jag bemöter henne väl och tar emot henne efter gjorda misstag. Låter henne vara barn - jag bromsar inte hennes utveckling...
Hennes föräldrar är hennes trygga bas - dit hon vänder sig vid oro.
Barn som inte har en trygg bas, blir outhärdlig vid högre ålder... då kan man känna oro som förälder, men det grunnar sig i sin egen barndom och den bas man själv hade. Vi kan inte ge det vi inte fått själva, om vi inte är medveten om oss och vårt liv som liten. Detta är min teori! Det är så otroligt intressant tycker jag!
Kanske det blir ett inköp av bok eller?! Vad säger du?!  ;)

Det här är den andra reviderade utgåvan av en klassisk samling föreläsningar och artiklar av anknytningsteorins fader, John Bowlby. Här beskriver han hur teorin växte fram, vilken central roll anknytningen spelar för vår utveckling, våra nära relationer och hur anknytningsteorin kan användas inom psykoterapi.

 

Anknytningsteorin anses idag vara den

viktigaste psykologiska teorin för att förstå hur människor hanterar närhet, omsorg och självständighet i relationer. Här beskrivs klinisk späd- och småbarnspsykologi, föräldraskap och familjeliv samt hur forskare och kliniker kan mäta anknytningstrygghet hos barn, ungdomar och vuxna. Författarna redogör utförligt för hur de olika anknytningsmönstren påverkar psykisk hälsa och ohälsa i olika åldrar, samt diskuterar psykoterapi utifrån ett anknytningsperspektiv.

 

 


Häxor finns dom? Magi existerar det?

Melicia och min otroligt kloke bror satt i vardagsrummet och diskuterade om det finns häxor... Melicia hade klätt ut sig med hatt och allt :)
Fast besluten om att det inte finns några häxor enligt min lillebror så plockade jag fram min magibok :) Över sin förvåning över att man faktiskt kan använda stenar och kryddor för att få ett bättre mående, och med hjälp av månens ställning i universum dra till sig energier mm. Min bror vet allting och kan det mesta faktiskt, så jag kände att häxor det måste jag få fram att det finns. Tycker det är otroligt intressant, vill veta mera... kanske är detta mina framtida studier ;)
Här är lite info om Wicca...
Det är svårt att ge en kortfattad beskrivning av Wicca eftersom det är en så mångskiftande religion, men här är i alla fall ett försök.

Wicca är en nyhednisk naturinriktad religion. Utövarna kallas wiccaner. De tror på en kvinnlig och en manlig gudomlighet, som helt enkelt brukar kallas Gudinnan och Guden. Dessa betraktas som jämställda och lika viktiga, även om vissa wiccaner kanske riktar sig mer till just Gudinnan. Många tror dessutom på en mängd olika namngivna gudinnor och gudar, som exempelvis Morrigan och Lugh från den keltiska gudavärlden, eller Oden och Freja från den nordiska.

Wiccaner firar åtta årshögtider, som är kopplade till solen och årstiderna: Samhain, Midvinter, Imbolc, Vårdagjämning, Beltane, Midsommar, Lughnasadh och Höstdagjämning. Dessutom firar man månhögtiderna: framför allt fullmåne, men även nymåne och mörkmåne.

Wiccaner utövar magi, framför allt med ett rent religiöst syfte i ritualer som exempelvis de vid årshögtiderna, men även för mer praktiska ändamål, som helande, spådom eller att hitta ett jobb. Övertygelsen att magi existerar och fungerar är en grundläggande del av Wicca.

Wicca är inte en missionerande religion. Wiccaner tror inte att de äger någon sorts slutgiltig sanning om hur det Gudomliga eller världen fungerar, och erkänner andra religioner som lika mycket värda. Det som är rätt för en människa behöver inte nödvändigtvis vara rätt för en annan. Var och en måste hitta sin egen väg, och Wicca är bara en av många.

Wiccaner tror inte heller på något absolut ont eller gott. Det finns ingen djävul inom Wicca, lika lite som det finns en odelat god gud. Allting, gudomar, människor och världen omkring oss, rymmer både positiva och negativa krafter, ljus och mörker, liv och död. Negativa saker är en nödvändig del av livet på samma sätt som positiva, och det är upp till var och en att ta ansvar för sina egna handlingar utan att skylla på någon utomstående ”ondska” eller liknande.

Wiccaner försöker leva efter ”the Wiccan Rede”, ”det wiccanska rådet”: ”An' it harm none, do what you will”, vilket på svenska blir ungefär ”Om det ingen skadar, gör som du vill”. Detta är ingen regel, utan just ett moraliskt råd. Det är upp till varje wiccan att själv ta ansvar för sitt handlande, och utifrån sin förståelse av det här rådet försöka leva utan att skada någon (inklusive sig själv) så gott det går. Det är förstås omöjligt att leva helt utan att orsaka skada, och det handlar därför snarast om en personlig målsättning, med syftet att skapa ett så fungerande samspel som möjligt mellan alla människor, djur och vår omvärld.

Vad är häxkonst?

Det finns väldigt många olika åsikter om vad häxkonst är, och den definieras olika av olika utövare. En del ser häxkonst som magi med nära koppling till naturen, medan andra utövar den som ett initiatoriskt magiskt system. Allmänt kan man säga att häxkonst innebär magisk praktik och inte behöver ha med religion att göra. Jag ska försöka beskriva vad häxkonst kan innebära i korthet, och samtidigt ge lite bakgrund till begreppet.

Häxkonst och Wicca är inte samma sak. Det finns en del wiccaner som kallar sig häxor, men långt ifrån alla. Och det finns massor av häxor som inte har något alls med Wicca att göra.

Att ge en entydig definition av häxkonst tror jag är omöjligt. Det finns mängder av människor som kallar sig häxor och de kan ha ganska skilda uppfattningar om vad häxkonst innebär. Som jag ser det ligger problemet främst i att ”häxa” och ”häxkonst” är gamla begrepp som kommit att användas på en mängd olika sätt. Det är därför svårt att säga att en viss definition är rätt, eller att en viss grupp har mer rätt till de här orden än någon annan.

Däremot kan man försöka sammanfatta ungefär vilka olika kategorier av utövare som kallar sig häxor, titta på vad ordet har inneburit i det förflutna och låta var och en själv bilda sig en uppfattning om vad en häxa kan vara.

Lite historia

Även om olika föreställningar om häxor funnits redan under förkristen tid (och dessutom inom andra kulturer än den västerländska) så har nog vår bild av häxkonst historiskt sett främst formats i samband med de så kallade häxprocesserna, där både män och kvinnor runt om i Europa och i viss mån Nordamerika blev anklagade för trolldom och samröre med Djävulen. Det här ägde rum under varierande former från 1200-talet till 1700-talet, framför allt under 1400-1600-talet. Argumenten för förföljelserna hade kristen grund, men de utfördes både av kyrkliga och världsliga myndigheter. Tvärtemot vad man brukar höra om kyrkliga institutioner som exempelvis inkvisitionen kunde faktiskt de icke-kyrkliga rättegångarna gå betydligt hårdare fram.

Det finns ingen enkel förklaring till varför häxförföljelserna ägde rum, och det handlade nog snarast om en kombination av olika politiska, religiösa och sociala faktorer. Både kvinnor och män anklagades som sagt, och även om en liten andel av dem kan ha varit så kallade ”kloka gummor/gubbar” som utövade något som kunde tolkas som trolldom betraktade sig det stora flertalet säkert som goda kristna. ”Häxa” var alltså något man blev anklagad för att vara av andra, inte något man kallade sig själv.

Föreställningar växte fram om vad en häxa var och gjorde. En häxa hade kontakt med Djävulen och andra mörka och onda krafter. Hon utövade trolldom som bland annat gav henne förmågan att flyga, anta djurform och kasta förbannelser. En hel del av kopplingarna kunde vara sexuella. Det finns dock väldigt lite som tyder på att dessa föreställningar hade grund i något verkligt utövande.

Mot slutet av 1800-talet framfördes idéer om att den folkmagi som utövades av ”kloka gummor/gubbar” skulle vara spår av en förkristen religion. 1921 lanserade egyptologen och antropologen Margaret Murray (1863-1963) teorin att medeltidens häxförföljelser riktat sig mot en faktiskt existerande religion från förkristen tid. Senare forskning har dock visat att hon med största sannolikhet hade fel. Det är förmodligen först mot slutet av 1800-talet som folk själva börjat kalla sig häxor, med ambitionen att utöva det de föreställt sig att häxor historiskt sett ägnat sig åt. Här kan vi alltså se en övergång där beteckningen häxa inte endast är något man nedsättande använder om någon annan, utan faktiskt själv tar på sig.

Murray var troligtvis den främsta inspirationen när Gerald Gardner (1884-1964) vid 1900-talets mitt skapade Wicca, som han då kallade ”Witchcraft”, ”Häxkonst”, eftersom han påstod sig ha återupptäckt ”häxornas” gamla religion. Det är därför många wiccaner än idag också kallar sig häxor. Samtidigt finns det en mängd wiccaner som inte kallar sig häxor, både på grund av att vi idag vet att den historiska grunden för detta inte stämmer och för att de inte vill blandas ihop med alla andra som kallar sig häxor.

Redan innan Gardner presenterade sin form av ”häxkonst” fanns det troligen andra som också kallade sig häxor, antingen av liknande religiösa anledningar, på grund av att de utövade folkmagi eller för att de ägnade sig åt en praktik som låg närmare den traditionella bilden av häxkonst. När Gardners religion började spridas ökade användningen av begreppet och snart fanns en mängd olika ”häxor” som sysslade med en mängd olika saker, en utveckling som fortsatt till vår tid.

Under 1960-talet tilltalades många inom den växande feministiska rörelsen av häxan som en kraftfull symbol i kampen mot ett patriarkalt förtryck. Att kalla sig häxa blev här liktydigt med att säga att man var en stark och självständig kvinna. Det behövde inte ha något med vare sig magi eller religion att göra, även om många kvinnor också fann en gudomlighet de lättare kunde förhålla sig till än exempelvis den kristna, manliga, i den gudinneinriktade religion som häxkonsten sades komma från.

Olika sorters häxkonst

Vanligtvis brukar man säga att häxkonst handlar om utövande av magi och inte behöver ha med religion att göra. Visst finns det häxor som vänder sig till olika gudomar, men det finns också de som ägnar sig åt magi som de betraktar som häxkonst utan att se sig själva som det minsta religiösa. Både kvinnor och män kan vara häxor.

Många anser att den magi som kallas häxkonst är nära kopplad till naturen. Det kan handla om örtmagi och liknande där man lägger stor vikt vid växter och andra föremål från naturen. Det finns de som kallar sig häxor för att de sysslar med naturläkekonst, en del av det som ”kloka gummor/gubbar” sagts ägna sig åt, utan att anse att detta har det minsta med magi att göra. Vanligare är väl dock att den som kallar sig häxa utövar någon form av magi, samtidigt som hon/han känner en stark samhörighet med naturen. Det finns också häxor som tillber samma gudomar och firar samma högtider som wiccaner och andra nyhedningar utan att för den sakens skull kalla sig exempelvis wiccaner. Likaså finns häxor som endast vänder sig till en Gudinna.

Det är också vanligt att allt som närmar sig det vi kan kalla ”folkmagi” (eller ”lägre magi”, där ”högre magi” innebär en initiatorisk process för att utövaren ska nå någon form av upplysning) kallas häxkonst. Det kan handla om spådom, läkemagi, förbannelser eller i princip alla sätt att på magisk väg åstadkomma förändringar i vardagen. En häxa är då helt enkelt någon som ägnar sig åt magi. Många av häxorna i den här kategorin kanske snarast närmar sig det vi idag brukar kalla New Age, som består av ett sorts andligt ”smörgåsbord” där var och en själv kombinerar de delar de trivs med. För vissa personer innefattar häxkonst alltså även exempelvis kristallhealing och auramassage. En så bred utvidgning av häxkonstbegreppet finns det givetvis många mer ”traditionella” häxor som inte håller med om.

Den feministiska kopplingen till häxan finns på många håll kvar, och bilden av häxan som stark kvinna är säkert fortfarande en bidragande orsak för många kvinnor att kalla sig häxor, inom alla de ovanstående kategorierna.

Det finns som sagt också de som mer direkt anknyter till den traditionella bilden av häxan, som formades i samverkan mellan folktro och officiella beskrivningar under tiden för häxprocesserna. Man menar då att man ägnar sig åt samma praktik som de ”kloka gummor/gubbar” som anklagades och förföljdes under häxprocesserna, och kan se de dåtida beskrivningarna av denna häxkonst som mer eller mindre rättvisande. Ofta kallar man sitt utövande just ”traditionell häxkonst”, för att skilja det från den mer otydliga betydelse som ordet ”häxkonst” fått i nuläget, eftersom man ser detta ord som urvattnat. I engelskspråkiga länder används beteckningen ”hedgewitch”. Traditionella häxor har ofta en mindre moraliserande syn på magi än häxor och nyhedningar i allmänhet, har inga problem med att utöva kärleksmagi eller förbannelser, och lägger ingen vikt vid den så kallade ”Trefaldighetslagen”.

Det finns även personer som utövar häxkonst som initiatoriskt system. Dessa utgår också från den ovannämnda traditionella bilden av häxan, och ser henne som någon som står utanför samhället, som opponerar sig mot det ”normala”. Genom att vända sig till de ”mörkare” sidorna både av sig själv och av en andlig verklighet, de som vanligtvis uppfattas som negativa, söker man uppnå en djupare insikt, upplysning och initiation, inom det sammanhang som brukar benämnas ”vänstra handens väg” (”Left Hand Path”, ”LHP” på engelska). Även här kallar man ibland sin praktik ”traditionell Häxkonst” eftersom man använder just den traditionella bilden av häxan, även om det inte finns några belägg för att denna form av häxkonst rent faktiskt skulle vara mer ”traditionell” än någon annan. Historiskt sett verkar den snarast vara ett ganska nytt påfund. Man kan också anknyta till idéer som hos exempelvis ockultister som Austin Osman Spare (1886-1956).

Avslutning

Personligen anser jag inte att någon av alla de grupper som gör anspråk på orden ”häxa” och ”häxkonst” kan ha större rätt till dem än någon annan. Det handlar som sagt om breda begrepp som använts på en mängd olika sätt av olika människor genom tiderna, som var och en själv måste förhålla sig till. Däremot tror jag det är viktigt att vara medveten om ungefär vilka olika uppfattningar som finns och vilka anledningar olika personer har att använda orden.

Det är bra att ta reda på hur andra människor använder en beteckning innan man sätter den på sig själv. Särskilt när det gäller ett ord som häxkonst, där åsikterna om vad det innebär kan gå isär en hel del. Då är det bra att ha tagit reda på så mycket man kan om begreppet och gjort klart för sig själv precis varför man väljer att använda det.

http://www.wicca.nu/vadarwicca/vadarhaxkonst.html


En högre KRAFT för mig är inte GUD!! Helvete vad bra jag mår idag!! (om jag ska jämföra alltså)


För mig råder det ingen tvekan om att det finns en kraft som är starkare än mig. Om det inte hade funnits det så hade inte jag suttit här idag. Jag levde så sjukt och hade absolut inga sunda tankar alls... Men trots det så flyttade, accepterade och skaffade jag ett flickebarn med min då "blivande man" i hoppet på bättring i mitt värdellösa liv.
-
Resan till där jag är idag har varit jävligt krokig och nog fan har stora hela kroppen tagit stryk, men mest stryk har nog hjärtat tagit. Det gör ont att vara ärlig och framför allt när det gäller ens barn. Som mamma lever jag genom mina barn, jag känner allt som dom känner... sorg, kärlek, besvikelse, lycka, rädsla, ilska... Att låta sina barn få ge uttryck för alla känslor har varit svårt för mig. Det är nog en låsning från mitt get eko <3 ett eko som jag inte känner rädsla inför idag...
-
Nu idag så arbetar jag med mig å min utveckling för att förhoppningsvis inte behöva få uppleva när mina barn befinner sig i min dåvarande situation. Om jag inte lyckas förhindra det så har jag åtminstone verktygen att göra allt jag kan för att må bra trots det. Jag arbetar i ett "enkelt program för komplicerade människor"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotspår...
En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår..... då bar jag dig.
En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.
Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.
HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår..... då bar jag dig.



Kort från Helenas påsk i Sundsvall :) vackra barn!

Men GO-unge!
Säger vi till Helena nu -Vad fin du är! Så svarar hon -tatt e nytte :) Härliga tjejjen hon är då!
Idag for Johanna hem efter ett tag här hemma hos oss, det blir så tomt när inte alla brudarna är här. Tyvärr så har vi inte sett röken av Alicia men hon dyker väl upp när hon känner för det... <3
Helenas Påsk hos farmor å farfar i Sundsvall.

Storhandling a' 895 kronor :)

Allvarligt kan det bli bättre än så? Ja, nu handlades juh inte mjölk å sånt med frysen är ganska full, ska invänta 10 kg kötfärs nurå bara :) sen så...
Men vad ska vi äta idag då? hmmm... det är kanske dags å fundera på det nu när klockan börjar närma sig 15 liksom :)
Helena sov i 15 min runt 11 å nu sover hon igen, men bör nog väckas annars somnar hon aldrig ikväll...
Idag har jag haft besök av Emma å Vide, Mamma å Alf och Johanna for iväg till sin moster så hon å hennes pöjkar kom in en sväng å på en snabbkopp kaffe :)
Kanske får jag besök imorgon av en kusin Agnetha... Vore skojjsigt att se henne å magen :) lär väl vara i typ vecka 28 nånstans...
Denna månad klänning eller kamera?? det är frågan ;)

Stuvade makaroner å köttbullar :)

Men det är väl gott med stuvade makaroner å köttbullar? Herregud jag åt så jag blev mätt hela eftermiddagen...
Idag har Helena fått nya skor, jätefina silvriga med rosa blommor på... Ja, men nu skulle jag juh vilja ha en kamera så ni får se vad fin hon är i dom :) suck! Måste köpa... ska kika på tradera nu :)
Johanna, Melicia å Jon har varit ute hela eftermiddagen idag å lekt. Älskar våren å sommaren ja <3
Middag currykyckling å nudlar <3
För någon vecka sedan ville Melicia skicka en bild till sin pappa på henne, absolut sa jag och den skickades såklart. Då fick jag ett mess tillbaka av Melicias pappa då han ville komma in med farmor å lämna ett påskägg till Melicia, men jag lättar inte hans dåliga samvete längre. För det är det allt handlar om anser jag.
Han förmår inte att vara en pappa han vill vara tyvärr...
Hade hoppas på att våran stora tjejj skulle komma hit idag så vi fick vara samlad allihopa, men tonåringar har juh mkt viktigare saker för sig med vänner å så...
Åh, jag älskar verkligen alla våra ungar!
<3 /Sanna

Kontrollförlust, bra för mig <3

12 stegi rätt riktning! Steg 3 säger jag bara!! ojoj! hur ska detta gå...
Men det är bra för mig :)
Jag önskar att alla människor hade vetskap om detta enkla program för komplicerade människor. Allt handlar om att lära känna sig själv och få kunskap om hur man fungerar som människa :)
Jag kommer starkare ut ur detta, starkare än någonsin... "DjungelVRÅÅL"
Jag kan bli såå trött på människor som inte förstår att det finns faktiskt människor som lider av sjukdomen beroende!
Apopå något annat, min lillasyster är utomlands och saknar oss här hemma. Ogillar när hon är ute å far, vill ha henne i närheten! Min älskade lillasyster! Du är saknad...

Gomorgon!

Igår så kom barnen hem, nu äre som vanligt igen... sköönt!
Vi grillade hamburgare tillsammans med Mikals föräldrar, trevligt... Måste verkligen inhandla en kamera så jag kan lägga in foton på det som händer i vårt liv.
Vaknade halv åtta idag, nu är klockan 08 å barnen badar.
Det verkar bli en bra och solig dag idag oxå. redan nu är det 12 grader ute i skuggan. Gillar skarpt!
Melicias kompis Lisen ringde i helgen och ville gärna att hon skulle komma å leka så idag åker hon nog en sväng till Iggesund å leker med henne. Dom har monterat studsmattan och den är juh sommarens höjdpunkt.
Johanna kommer idag och stannar tills på torsdag. Kul!
Ser fram emot en solig och varm dag idag, frågorna i stegen ska göras uder dagen idag. Har liksom inte orkat det i helgen :)
/Sanna

Lördag... Sovmorgon till halv nio :)

Herregud igår kväll när jag satt här å skrev så smällde till i nacken... imorse var det grymt ont! tigerbalsam hjälpte inte men efter 2 heta duschar på eftermiddagen släppte det lite faktiskt... nu känns det mkt bättre men inte fullt bra än :( jobigt!
Idag blev det möte kl 11 ett fantastiskt bra möte, SKAM som tema... klump i halsen och lille tåren kom.
Min man, Alf å Lillebror ska ordna så deras tillfrisknande vänner drar på sig ett beroende, så dom lurade med sig Jon.W å hans vän ut på ranchen på Nansta för att slå lite bollar :) dom verkade fast i träsket. De hämtade oss efter mötet. Frasses å käka lunch, gött med baconburgare! Kikade på Kjelles efter utemöbler till grannarna på nedervåningen. Riktigt snygga prisvärda svarta som jag å mamma monterade på 30 min :) duktig vi! Mamma och jag har så himla kul ihop! Ålskar dig Mamma <3 Nacken har varit med mig hela dagen, det har jag verkligen känt! Medans vi monterade möbler så for pojkarna iväg på en runda på Nansta. På kvällssidan så grillade vi, riktigt skön dag! Nu slappar vi i varsit rum, skönt! snart sova tippar jag! Imorgon kommer barnen hem, vet inte volken tid men räknar med 12 tiden.. Undrar om vi ska bjuppa Mikals föräldrar på käk när dom kommer.
SAKNAR BARNEN NU!
/Sanna

Tiden går fort!

Tiden går FORT!! Herregud Helena är nu 1 år å snart 8 mån... Vad hände liksom?!
Gravid mage...
V.14  V.21  V.24  V.26
V.36  V.38+4
Hon Föddes 090909 klockan 03.08
Kl 11.05  2009-09-17
2009-10-31 2009-11-26
2009-12-05  2010-01-12
2010-02-10  2010-03-19
2010-03-31   1 år ungefär
Måste köpa en kamera!! Knäppa mera kort på barnen.. de är juh så kul å ha kvar sedan...
Helt sjukt vad fort det går, snart e hon 15 å åker moped :)

Påskbuffe' på IOGT

Igår så klädde jag, barnen å mama ut oss och påskade hos Mummi å Okki. Kul, jag å mamma var påskgubbar! Kändes lite konstigt att sitta ner å kissa när jag före hade kollat mig i spegeln och till min stora förundring upptäckt att jag hade mustasch å skäggstubb :) Min farnor å farfar blev iaf lycklig över att vi kom över å vi fick godis när vi gick därifrån :) gött!
Morfar Jukka hämtade Melicia å hon spenderar nu helgen i Bergsjö. Hon trivs bra där... Hon ringde idag å då satt dom på byn å käkade mjukglass, under ett träd med fjädrar, hihi :)
Idag lämnade Helena boet och ska spendera helgen i Sundsvall hos Farmor å farfar.
Jag å mamma skulle ner på stan å shoppa utstyrsel inför kvällen som skulle tillbringas på IOGT, men till vår förvåning var allt stängt på stan. Men Åhlens räddade oss å vi inhandlade en varsin tunika, ingen av oss provade å det resulterade i att Alicia får mitt inköp å mammas tunika den hade jag :) tur vi drar samma storlek :)
Det va en trevlig kväll med god mat och mysiga ungar, ödmjuke Jon Wallner spelade å sjöng.
När vi kom hem efter en sväng in på MAXI (ostkrokar, redbull) skulle jag å min man se en skräckis som vi kapade helt. Det blev så ska det låta och sedan talang2011. Sen blev det sängen å där somnade vi sött ;) nästan...
Men nu är jag vaken igen å kom på att jag måsta juh blogga lite...
Imorgon händer det grejjer på nedervåningen, det ska handlas å här hemma ska det springas lite i hamnen å sedan sys... men vad får ni veta en annan dag.
KRAM på er alla!
/Barnlediga SANNA Å MIKAL

Men HALLÅ! I helgen barnledig... Trist men skönt!

Efter ungefär några år är jag nu tillbaka!
Tänkte att nu när jag inte har facebook att nörda i så kan jag väl få skriva av mig här då iaf... :)
Lägger ut någon fin bild så att ni ser att det hänt nåt nytt här på sidan!
Vi kommer att skrivas mera mera framöver. Såsmåningom ska jag köpa mig en kamera så att jag
kan lägga in bilder på alla oss :) vet dock inte när det blir. Barnen och Mikal mår bra. Pärlan är hos morfar, Pumpan är hos farmor, Pyret ska till mormor i helgen och storPinglan ska väl ränna med vänner... Vi ska äta påskbord på IOGT/NTO ikväll och lyssna på vår vän ödmjuke JON WALLNER. Ser fram emot en skön kväll!
Ja, det är process hela tiden i mitt liv... Men jag är inte orolig för det är precis vad doktorn har ordinerat!
Jag känner mig mera harmonisk i själen, tack programmet! Tack mina vänner som accepterat min frånvaro från alla möjliga aktiviteter.
Det har varit, barn, plugg, tårar, ilska, förtvivlan, förvirring och total isolering i mitt ego vissa dagar.
Men jag kommer stark ut ifrån detta!! Som sagt känns bra å jag är inte rädd för steg4 längre.
Är mogen att klättra över mitt gamla liv nu...
Vi skrivs snart igen!
Sanna

RSS 2.0