Projekt Svamp med alla barn

I helgen gav vi oss ut för at leta svamp Jag å min kära vän C med alla barnen. Sign, Barn1,2,3 ål illebror J
Tyvärr fann vi inga men vi hade en trevlig en trevlig eftermiddag tillsammans, vi fikade i skogen (bilens baklucka) sen reste vi hemåt å fortsatte fikat i lekparken på hem adressen.
Då lekte vi lite i lekparken innan barn2 å lillebror skulle hem.



Alkohol å Cancer?

Klart samband mellan cancer och alkohol
071218: Det står allt klarare att det finns ett samband mellan alkohol och många typer av cancer. Detta visar en stor studie från Världscancerfonden.

 

Foto: Photos.com

FORSKNING Det gick inte att undvika rubrikerna den där dagen i början av november: "Rött kött ökar risken för cancer". Budskapet kom från en stor undersökning genomförd av Världscancerfonden och kablades ut i svenska och internationella medier. I fokus för hela rapporteringen stod just det röda och det processade köttet, här fanns nyheten. Och nog är det väl bra att folk får veta vad man kan göra för att förebygga cancer?

Problemet är bara att Världscancerfondens råd handlar om mycket mer än så. För att förebygga cancer ska man gärna undvika övervikt, vara fysiskt aktiv, äta mycket grönsaker och inte minst: undvika alkohol. Och just när det gäller alkohol går forskarna så långt som att säga att den som vill förebygga cancer helst inte ska dricka alls.

Rapporten, som översatt till svenska heter ungefär "Mat, näring, fysisk aktivitet och förebyggande av cancer: ett globalt perspektiv", är den mest omfattande studie som någonsin gjorts på området. Hundratals forskningsstudier har gåtts igenom och en panel bestående av ett antal av de ledade cancerforskarna i världen har enats om ett antal slutsatser och rekommendationer.

Att det funnits ett samband mellan alkohol och mun- och strupcancer har varit känt ganska länge. Att alkohol också orsakar exempelvis bröst- och tjocktarmscancer är dock en relativt ny kunskap.

– Studierna visar ett direkt orsakssamband mellan alkohol och en rad cancerformer, säger Michael Marmot, professor på University College i London och en av forskarna bakom studien. Och här finns ingen tröskel – sambanden verkar vara ganska linjära.

Detta betyder att alkohol ökar risken för cancer redan i och med första drinken. Ju mer man dricker desto större blir riskerna.

I sina rekommendationer säger forskarna att bevisen i studien motiverar en rekommendation att inte dricka alkohol alls, men man väljer ändå att sätta den rekommenderade dagliga gränsen vid 24 gram alkohol för män och 12 gram för kvinnor. (En burk starköl innehåller 20 gram alkohol, en flaska lättöl innehåller 7 gram).

– Anledningen är att andra studier visar att en liten konsumtion av alkohol sannolikt minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Om man dricker bör man i alla fall inte dricka mer än så, säger Michael Marmot.

Pierre Andersson,
Nyhetsreporter
Accent.

 

Burmeser...

Möte idag kl 15.00 ja vad säger man...
om man bara kunde hoppa in i hjärnan på alla dom som inte förstår deras bästa!!!
Är såå besviken, men det är väl bara att gilla läget, det kunde juh varit värre...
Men det gick väl hyfsat... hoppas att det blir som vi sagt bara suck...

Jag var inte hemma till 17 då vi skulle visa lägenheten idag, så sambon fick visa... Burmeser!! haha.
ja, de stod i hallen å sa 1, 2, 3 rum + kök det blir tle lum... sen skrattade dom å var väl nöjd så i princip.
Barn3 va hos C,P å Signe men kom sen å drack kaffe, mor ramlade in å senare på kvällen kom min vän Mirielle.
Hon hade det lite tufft å ville surra... bra av henne!!

Fick ett samtal av en mkt nära (hemligt) han undrade om jag ville vara toastmaster på deras bröllop i juli -09
Känns spännande...
Det ska bli intresssant... Glad för deras skull!! :)

godnatt till er alla

Viktiga personer i Barn3:s liv. Voffie å Biffen


Kom å titta!! Det sitter en Örn på fönstret!!!

Barnen lekte lugnt å fint och plötsligt dök den upp bara... Detta är då ingen örn men väl en Falk! häftigt.

RSS 2.0