Förslitningsskada?! Trygghet?!

*Har problem med min högra axel, kan det vara en förslitningsskada kanske... jobbade juh häcken av mig under mina år inom barnomsorgen, lyfte å trodde att jag underlättade för mig. Trots att de äldra på stället varnade mig, åter igen... man måste själv lära sig av sina misstag, suck!
Det knakar å smäller i axeln och jag får ont i skuldran å nacken... herregud 30 år och förslitning... jaja, erkänn för fan att du är gammal ;)
*Idag sov jag länge och Mikal och Helena har härjat på ute.
*Anknytningsteori - Alla barn behöver en trygg bas... Där barnet bemöts av kärlek, trygghet och tillit. Det handlar inte om att bara för att jag låter mitt barn klättra och göra sina egna misstag så släpper jag inte på gränser och regler. Mitt barn vet precis vart hon ska vända sig vid otrygghet/ledsamhet... Jag bemöter henne väl och tar emot henne efter gjorda misstag. Låter henne vara barn - jag bromsar inte hennes utveckling...
Hennes föräldrar är hennes trygga bas - dit hon vänder sig vid oro.
Barn som inte har en trygg bas, blir outhärdlig vid högre ålder... då kan man känna oro som förälder, men det grunnar sig i sin egen barndom och den bas man själv hade. Vi kan inte ge det vi inte fått själva, om vi inte är medveten om oss och vårt liv som liten. Detta är min teori! Det är så otroligt intressant tycker jag!
Kanske det blir ett inköp av bok eller?! Vad säger du?!  ;)

Det här är den andra reviderade utgåvan av en klassisk samling föreläsningar och artiklar av anknytningsteorins fader, John Bowlby. Här beskriver han hur teorin växte fram, vilken central roll anknytningen spelar för vår utveckling, våra nära relationer och hur anknytningsteorin kan användas inom psykoterapi.

 

Anknytningsteorin anses idag vara den

viktigaste psykologiska teorin för att förstå hur människor hanterar närhet, omsorg och självständighet i relationer. Här beskrivs klinisk späd- och småbarnspsykologi, föräldraskap och familjeliv samt hur forskare och kliniker kan mäta anknytningstrygghet hos barn, ungdomar och vuxna. Författarna redogör utförligt för hur de olika anknytningsmönstren påverkar psykisk hälsa och ohälsa i olika åldrar, samt diskuterar psykoterapi utifrån ett anknytningsperspektiv.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0